25 mei

Dag van de FG

25 mei - gisteren elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 januari 11:19


Categorie:
146-gavel Rechtspraak

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Herinnert u zich nog al die tientallen strontvervelende emails over 'uw nieuwe privacyrechten' die u in mei 2018 kreeg? Die waren het gevolg van een grote nieuwe privacywet, de AVG. Naast het feit dat iedere willekeurige webshop u lastig viel met nieuwsbrieven en buiten die buitengewoon irritante cookiemeldingen op websites heeft de AVG nóg een eis: bedrijven moeten een FG in dienst hebben. Zo'n 'Functionaris Gegevensbescherming' zorgt ervoor dat een bedrijf of overheidsinstelling niet zomaar aan de haal kan met uw persoonlijke data, en dat die verdomd goed bewaard moeten worden áls ze verzameld worden. De Autoriteit Persoonsgegevens, Nederlands privacywaakhond, houdt vervolgens weer toezicht op de FG's. Zij organiseren daarom dit jaar voor het eerst de Dag van de FG.

Tijdens de Dag van de FG kunnen alle functionarissen die met privacy bezig zijn bijeen komen in de Jaarbeurs in Utrecht, waar zij meer leren over de ingewikkelde juridische wetgeving. Ze leren onder andere hoe zij om moeten gaan met specifieke dataverzoeken, wanneer je data wel en niet mag opslaan, en hoe dat allemaal veilig kan gebeuren. Ook kijkt de beroepsgroep naar hoe het staat met één jaar AVG. Op 25 mei is de wet namelijk een jaar en 2 dagen oud.

Kijk voor meer informatie, en voor het programma, op autoriteit persoonsgegevens.

Wens iemand een Fijne Dag van de FG!
Verwante Dagen

Dag van het Erfrecht
20 maart
Ben je dood, pakken ze alsnog je geld. Het is bovendien ook nog waanzinnig ingewikkeld om te begrijpen hoe het zit met erfrecht, maar op 22 maart leert u daar alles over, op de Dag van het Erfrecht.

Dag van de Bedreigde Advocaat
24 januari
Advocaten hebben het niet makkelijk. In Nederland hebben we gelukkig nog een strenge scheiding van machten, maar in veel landen is dit nou niet bepaald een beroepstitel die je met trots draagt.

Dag van de Fraudeonderzoeker
23 april
Fraude is het nieuwe terrorisme. Opsporings- en inlichtingendiensten zetten alles op alles om fraudeurs aan te pakken, van brievenbusfirma's op de Kaaimaneilanden tot leaserijders met de veel bijtelling.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2019: 27 mei
Deze site gebruikt Cookies.