25 mei

Dag van de FG

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
25 mei 2020 - 1214 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 januari 11:19


Categorie:
146-gavel Rechtspraak

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Herinnert u zich nog al die tientallen strontvervelende emails over 'uw nieuwe privacyrechten' die u in mei 2018 kreeg? Die waren het gevolg van een grote nieuwe privacywet, de AVG. Naast het feit dat iedere willekeurige webshop u lastig viel met nieuwsbrieven en buiten die buitengewoon irritante cookiemeldingen op websites heeft de AVG nóg een eis: bedrijven moeten een FG in dienst hebben. Zo'n 'Functionaris Gegevensbescherming' zorgt ervoor dat een bedrijf of overheidsinstelling niet zomaar aan de haal kan met uw persoonlijke data, en dat die verdomd goed bewaard moeten worden áls ze verzameld worden. De Autoriteit Persoonsgegevens, Nederlands privacywaakhond, houdt vervolgens weer toezicht op de FG's. Zij organiseren daarom dit jaar voor het eerst de Dag van de FG.

Tijdens de Dag van de FG kunnen alle functionarissen die met privacy bezig zijn bijeen komen in de Jaarbeurs in Utrecht, waar zij meer leren over de ingewikkelde juridische wetgeving. Ze leren onder andere hoe zij om moeten gaan met specifieke dataverzoeken, wanneer je data wel en niet mag opslaan, en hoe dat allemaal veilig kan gebeuren. Ook kijkt de beroepsgroep naar hoe het staat met één jaar AVG. Op 25 mei is de wet namelijk een jaar en 2 dagen oud.

Kijk voor meer informatie, en voor het programma, op autoriteit persoonsgegevens.

Wens iemand een Fijne Dag van de FG!
Verwante Dagen

Dag van de Bedreigde Advocaat
24 januari
Advocaten hebben het niet makkelijk. In veel landen is dit nou niet bepaald een beroepstitel die je dapper uit durft te dragen. Vaak lopen advocaten gevaar omdat ze zich bezig houden met zware criminaliteit.

Internationale Dag van de Vrouwelijke Rechter
10 maart
Kort na Wereld Vrouwendag vindt de Dag van de Vrouwelijke Rechter plaats. Vrij specifiek, maar helemaal niet zo gek als u erover nadenkt. De rechtspraak is een van de fundamenteelste peilers van de democratie, een van de trias politica, en daarmee is het van groot belang dat dat een representatie van de samenleving is.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2022: 12 oktober
In 2020: 25 mei
In 2019: 27 mei
Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.