20 juni

Dag van de Duitsland-alumni

LET OP: deze Dag is in 2014 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2014 versie van deze Dag.
aandacht20 juni 2014 - 1858 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 augustus 12:06

Dag van de Duitsland-alumni

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Iedereen die wel eens in Duitsland is geweest weet dat het een prettig land is. Ook om te studeren is het bij de oosterburen goed toeven. Dat realiseren een hoop Nederlandse studenten ook, die in grote getale naar het Germaanse Rijk vertrekken om daar een studie te volgen. Speciaal voor hen vindt op 20 juni de Dag van de Duitsland-alumni plaats aan de Universiteit van Amsterdam.

De Dag van de Duitsland-alumni wordt georganiseerd door de Duitslanddesk van het Duitsland Instituut Amsterdam. De Dag is een bijeenkomst slash informatiemarkt voor iedereen die ooit eens in Duitsland heeft gestudeerd - u hoeft dus niet persé op de UvA te hebben gezeten.

Er zijn sprekers die vertellen over hun loopbaan in Pruisen, en het is mogelijk om te speed-daten en carrière-advies te krijgen. De Dag vindt plaats van 15.00 tot 18.00 - eigenlijk zijn het dus meer de Uren van de Duitsland-alumni. U vindt alle informatie op www.StuderenInDuitsland.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duitsland-alumni!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

Dag van de Voorschool
23 januari
Kinderen hebben er soms veel baat bij als zij naar de voorschool kunnen. Dat is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar zij al lerend kunnen spelen.

Dag van het Huiswerk
9 maart
Nederland kent vanaf zaterdag 9 maart een Dag van het Huiswerk. Deze Dag van het Huiswerk wil aandacht genereren voor de stress waar middelbare scholieren mee kampen.

20
juni

20 jun

Eerdere edities:
In 2014: 20 juni
Deze site gebruikt Cookies.