20 juni

Dag van de Duitsland-alumni

LET OP: deze Dag is in 2014 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2014 versie van deze Dag.
20 juni 2014 - 1763 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 augustus 12:06

Dag van de Duitsland-alumni

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Iedereen die wel eens in Duitsland is geweest weet dat het een prettig land is. Ook om te studeren is het bij de oosterburen goed toeven. Dat realiseren een hoop Nederlandse studenten ook, die in grote getale naar het Germaanse Rijk vertrekken om daar een studie te volgen. Speciaal voor hen vindt op 20 juni de Dag van de Duitsland-alumni plaats aan de Universiteit van Amsterdam.

De Dag van de Duitsland-alumni wordt georganiseerd door de Duitslanddesk van het Duitsland Instituut Amsterdam. De Dag is een bijeenkomst slash informatiemarkt voor iedereen die ooit eens in Duitsland heeft gestudeerd - u hoeft dus niet persé op de UvA te hebben gezeten.

Er zijn sprekers die vertellen over hun loopbaan in Pruisen, en het is mogelijk om te speed-daten en carrière-advies te krijgen. De Dag vindt plaats van 15.00 tot 18.00 - eigenlijk zijn het dus meer de Uren van de Duitsland-alumni. U vindt alle informatie op www.StuderenInDuitsland.nl.

Verwante Dagen

Dag van de Godsdienstleerkracht
8 februari
Eerlijk is eerlijk, we komen er niet zo heel goed achter wat de Dag van de Godsdienstleerkracht precies inhoudt of wie er achter het initiatief zit. We vermoeden dat het de Vlaamse Eekhout Academy is omdat alle websites ernaar verwijzen, maar ook de Universiteit van Leuven schrijft over de Dag.

Internationale Dag van de Schoolbibliotheek
7 oktober
Op de Internationale Dag van de Schoolbibliotheek staat de School Library Association (SLA) stil bij het belang van... Schoolbibliotheken natuurlijk! De SLA zou graag iedere school ter wereld voorzien van een zo'n lokaal kenniscentrum om zo kinderen makkelijker aan het lezen te krijgen.

Dag van de Leid(st)er
19 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

20
juni

20 jun

Deze site gebruikt Cookies.