23 februari

Dag van de Diversiteit in het Jeugdwerk

23 februari - 22 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 februari 11:44


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Diversiteit in het Jeugdwerk is een Dag die in het Vlaanse Parlement wordt gehouden. Tijdens de Dag wordt niet alleen aandacht gevraagd voor het gelijknameige onderwerp, maar wordt ook een 'masterplan diversiteit in het jeugdwerk' gelanceerd.

Tijdens de Dag staat het belang van diversiteit centraal. Dat gebeurt onder andere door te kijken naar initiatieven die de Vlaamse overheid de afgelopen jaren heeft gehouden omtrent het onderwerp, en door nieuwe initiatieven in het zonnetje te zetten. Er is een gesprek met de minister, en een voorstelling van het nieuwe 'netwerk Jeugdwerk voor Allen'.

Meer informatie is hier te vinden.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Rechten van de Mens
10 december
De Verenigde Naties zijn opgericht met hun doel om mensenrechten wereldwijd te promoten of humanitaire omstandigheden wereldwijd te verbeteren. En daar hoort uiteraard een Dag bij!

Internationale Dag tegen Kinderarbeid
12 juni
Nee, we hebben het hier niet over "even de vaatwasser uitruimen", of "maak je kamer schoon!". En ook niet over die krantenwijk die je op zaterdag loopt.

Internationale Dag van de Boerenstrijd
17 april
De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.

Deze site gebruikt Cookies.