23 februari

Dag van de Diversiteit in het Jeugdwerk

23 februari - 121 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 februari 11:44


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Diversiteit in het Jeugdwerk is een Dag die in het Vlaanse Parlement wordt gehouden. Tijdens de Dag wordt niet alleen aandacht gevraagd voor het gelijknameige onderwerp, maar wordt ook een 'masterplan diversiteit in het jeugdwerk' gelanceerd.

Tijdens de Dag staat het belang van diversiteit centraal. Dat gebeurt onder andere door te kijken naar initiatieven die de Vlaamse overheid de afgelopen jaren heeft gehouden omtrent het onderwerp, en door nieuwe initiatieven in het zonnetje te zetten. Er is een gesprek met de minister, en een voorstelling van het nieuwe 'netwerk Jeugdwerk voor Allen'.

Meer informatie is hier te vinden.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Stilte
11 april
De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school.

Internationale Dag van de Verdraagzaamheid
16 november
We leven in moeilijke tijden. Tijden waarin we elkaar niet altijd even goed waarderen. Best begrijpelijk. We leven in een klein land met veel inwoners.

Dag van het Vergeten Kind
4 februari
In Nederland worden nogal eens kinderen vergeten. Tragische ongevallen van onoplettende tweeverdieners, die uitgebreid in de media komen en verketterd worden door de bevolking.

Deze site gebruikt Cookies.