29 januari

Dag van de Crypto

29 januari - over 6 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Crypto

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Vergeet voor het gemak dat 'crypto' eigenlijk staat voor 'cryptografie' en niet persé met digitaal geld zoals de Bitcoin te maken heeft, en dan is de Dag van de Crypto best een interessante Dag. 'Crypto' staat in deze context voor cryptovaluta, digitale valuta die allerlei voor- (en na-)delen hebben en die sommige mensen tot zeepbel durven beschouwen. De Dag van de Crypto vindt plaats in de RAI in Amsterdam, en is bedoeld om iedereen meer te leren over dit pyramidespel revolutionair monetaire stelsel.

De Dag van de Crypto is een soort congres met tientallen sprekers die zich bezig houden met blockchains, economie, geld en bankieren. Denk aan een ex-Minister van Financiën (Jan Kees de Jager), hoogleraren, mensen van de DNB en de AFM, en natuurlijk Maurice de Hond omdat zo iemand bij iedere mogelijke hype wil zijn. Het evenement wordt door de flamboyante cryptoevangelist en Tesla-uithangbord Vincert Everts aan elkaar gepraat.

Meer weten, het programma of de sprekers bekijken, of u aanmelden? Dat kan op www.DagVanDeCrypto.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf
27 juni
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

Dag van de Munt
9 juni
De Dag van de Munt vindt dit jaar plaats op 9 juni in het gebouw van De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De KNM produceert sinds 1567 de officiële Nederlandse munt - daarmee is het ook één van de oudste bedrijven van Nederland.

29
januari

29 jan

Deze site gebruikt Cookies.