Let op: De Dag van de Cateringmedewerker is sinds 2014 de 'Week van de Cateraar'. Die vindt plaats van 28 november t/m 4 december.
Eerlijk gezegd vinden wij van FijneDagVan een Dagje per jaar veel te weinig voor het nobele, maar vaak onterecht ondergewaardeerde werk van de cateringmedewerker.
Maar he, wij constateren slechts, en in dit geval rapporteren wij dat de Dag van de Cateringmedewerker een Dag is waarbij de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (of VeNeCa voor vrienden) de ruim 17,000 personen die werkzaam zijn in de cateringbusiness in het zonnetje willen zetten. Want dag in, dag uit zorgen zij voor het krachtvoer dat wij nodig hebben om onze eigen dagelijkse werkzaamheden door te komen, en dat verdient best wel eens een complimentje. Wat zegt u? Moeten we dat eerst bewijzen? Prima, hier komen de cijfers:
Jaarlijks verzorgen cateringmedewerkers in Nederland zo'n 2 miljoen heerlijke maaltijden. Per jaar verzorgen zij circa 20 miljoen liter frisdrank en circa 145 miljoen liter koffie en thee, omgerekend zou dit neerkomen op een koffietafel van zo'n 20 km2. (Bron: de website van VeNeCa
Reden genoeg ook om de kantinejuffrouw van de redactie van FijneDagVan eens flink te verwennen. Nog koffie?
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".