12 maart

Dag van de Busreiziger

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht12 maart 2019 - 440 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 maart 11:34

Dag van de Busreiziger

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De bus is nou niet bepaald het meest aantrekkelijke openbaar-vervoersmiddel: groot, log, langzaam, rammelig... Geef ons maar een hogesnelheidslijn of een goed metrostelsel. Maar de bus is wel erg toegankelijk voor iedereen, kan overal komen, en het kost geen drol om een nieuwe lijn aan te leggen. Zeker in het noorden van het land is dat een uitkomst, en daar staan ze er op 12 maart bij stil tijdens de Dag van de Busreiziger.

De Dag van de Busreiziger is opgericht door buslijnuitbater QBuzz, en is vooral bedoeld om reizigers te bedanken voor hun vertrouwen in de bus. Tijdens de Dag worden er dan ook allerlei activiteiten gehouden in bussen, zoals theateracts, muziekoptredens en 'variété'. Ook rijdt er in de QBuzz-bussen een heus 'Dag van de Busreiziger-feestteam' mee. Gaaf!

Alle informatie, inclusief het programma, vindt u op www.dagvandebusreiziger.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Busreiziger!
Verwante Dagen

Dag van Verkeer en Mobiliteit
27 november
De Dag van Verkeer en Mobiliteit is een nationale beurs waarbij allerlei belangengroepen komen die met verkeer te maken hebben; aanbieders van verkeersproducten, verkeersadviesbureau's "en andere gesprekspartners op mobiliteitsgebied".

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. In Nederland is het elke dag wereldfietsdag maar in de VS ligt dat heel anders.

Dag van de Binnenvaart
6 juni
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

12
maart

12 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 12 maart
Deze site gebruikt Cookies.