12 maart

Dag van de Busreiziger

aandacht12 maart - 218 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 maart 11:34

Dag van de Busreiziger

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De bus is nou niet bepaald het meest aantrekkelijke openbaar-vervoersmiddel: groot, log, langzaam, rammelig... Geef ons maar een hogesnelheidslijn of een goed metrostelsel. Maar de bus is wel erg toegankelijk voor iedereen, kan overal komen, en het kost geen drol om een nieuwe lijn aan te leggen. Zeker in het noorden van het land is dat een uitkomst, en daar staan ze er op 12 maart bij stil tijdens de Dag van de Busreiziger.

De Dag van de Busreiziger is opgericht door buslijnuitbater QBuzz, en is vooral bedoeld om reizigers te bedanken voor hun vertrouwen in de bus. Tijdens de Dag worden er dan ook allerlei activiteiten gehouden in bussen, zoals theateracts, muziekoptredens en 'variété'. Ook rijdt er in de QBuzz-bussen een heus 'Dag van de Busreiziger-feestteam' mee. Gaaf!

Alle informatie, inclusief het programma, vindt u op www.dagvandebusreiziger.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Busreiziger!
Verwante Dagen

Dag van de Binnenvaart
16 maart
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

Dag van de Lightrail
23 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Dag van de Rail
27 juni
We mogen in Nederland graag klagen op het veevervoer van de Nederlandse Spoorwegen en de incompetentie van Pro 'de wissels zijn kapot' Rail, maar vanuit bouwtechnisch en infrastructureel oogpunt is het krapbezette spoornetwerk een sterk staaltje contructievernuft.

12
maart

12 mrt

Deze site gebruikt Cookies.