6 september

Dag van de Bodembeleving

LET OP: deze Dag is in 2015 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2015 versie van deze Dag.
6 september 2015 - 1320 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:46


Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

6 september is de Dag van de Bodembeleving, maar slechts één Dag doet geen eer aan dit fenomeen. Het valt in 2015 namelijk samen met het Jaar van de Bodem. De 'bodem' slaat in dit geval op de grond waar u dagelijks over loopt. Dat is namelijk veel meer dan een ondersteuning van uw schoeisel. De Dag (en het Jaar) van de Bodembeleving draaien allemaal om wat er in die bodem te ontdekken is.

Tijdens de Dag zijn er door heel het land activiteiten te beleven die draaien om bijvoorbeeld het ecosysteem van miljoenen kleine beestjes die inde grond leven, het is mogelijk om mineraalwater te winnen én te proeven, en er vinden voorlichtingscampagnes plaats over het gevaar van bodemverontreiniging.

De Dag wordt georganiseerd door onder andere Rijkswaterstaat en het 'Initiatief Bewust Bodemgebruik'. Meer informatie, zoals welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden, vindt u op de website van het Jaar van de Bodem.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Biodiversiteit
22 mei
De Internationale Dag van de Biodiversiteit staat in het teken van dat hippe begrip duurzaamheid, heeft alles te maken met denken aan de toekomst en aan hoe we de wereld moeten verbeteren.

Houd-het-Schoon-dag
20 september
In 2019 alweer de achtste editie van deze verstandelijke, milieubewuste schoonmaakdag. Zwerfafval kan deze dag zijn lol op, want er wordt op deze dag zoveel mogelijk van verzameld.

Internationale Dag van de Kunstmest
13 oktober
Van sommige uitvindingen is meteen duidelijk dat ze de wereld veranderen. De gloeilamp, de stoommachine, het internet... Maar de mensheid heeft dingen uitgevonden die erg belangrijk zijn maar altijd in de schaduw blijven.

6
september

6 sep

Deze site gebruikt Cookies.