6 september

Dag van de Bodembeleving

LET OP: deze Dag is in 2015 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2015 versie van deze Dag.
aandacht6 september 2015 - 1415 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:46


Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

6 september is de Dag van de Bodembeleving, maar slechts één Dag doet geen eer aan dit fenomeen. Het valt in 2015 namelijk samen met het Jaar van de Bodem. De 'bodem' slaat in dit geval op de grond waar u dagelijks over loopt. Dat is namelijk veel meer dan een ondersteuning van uw schoeisel. De Dag (en het Jaar) van de Bodembeleving draaien allemaal om wat er in die bodem te ontdekken is.

Tijdens de Dag zijn er door heel het land activiteiten te beleven die draaien om bijvoorbeeld het ecosysteem van miljoenen kleine beestjes die inde grond leven, het is mogelijk om mineraalwater te winnen én te proeven, en er vinden voorlichtingscampagnes plaats over het gevaar van bodemverontreiniging.

De Dag wordt georganiseerd door onder andere Rijkswaterstaat en het 'Initiatief Bewust Bodemgebruik'. Meer informatie, zoals welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden, vindt u op de website van het Jaar van de Bodem.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bodembeleving!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Milieu
5 juni
Het gaat niet goed met het milieu. Klimaatverandering en de politiek die daar weinig aan doet, de bergen plastic in de oceaan, uitstervende diersoorten, illegale houtkap.

Internationale Dag van het Recyclen
18 maart
Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? En scheidt u wel netjes uw afval?

Nationale Warme-Truiendag
15 februari
Ieder jaar kunnen we iets doen aan de klimaatverandering, of anders wel aan uw portemonnee. Het idee achter de Warme-Truiendag is simpel: Trek gewoon een warme trui aan!

6
september

6 sep

Eerdere edities:
In 2015: 6 september
Deze site gebruikt Cookies.