6 september

Dag van de Bodembeleving

6 september - over 197 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

6 september is de Dag van de Bodembeleving, maar slechts één Dag doet geen eer aan dit fenomeen. Het valt in 2015 namelijk samen met het Jaar van de Bodem. De 'bodem' slaat in dit geval op de grond waar u dagelijks over loopt. Dat is namelijk veel meer dan een ondersteuning van uw schoeisel. De Dag (en het Jaar) van de Bodembeleving draaien allemaal om wat er in die bodem te ontdekken is.

Tijdens de Dag zijn er door heel het land activiteiten te beleven die draaien om bijvoorbeeld het ecosysteem van miljoenen kleine beestjes die inde grond leven, het is mogelijk om mineraalwater te winnen én te proeven, en er vinden voorlichtingscampagnes plaats over het gevaar van bodemverontreiniging.

De Dag wordt georganiseerd door onder andere Rijkswaterstaat en het 'Initiatief Bewust Bodemgebruik'. Meer informatie, zoals welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden, vindt u op de website van het Jaar van de Bodem.

Verwante Dagen

Landelijke Compostdag
22 maart
Stront. Daar hebben we in Nederland nog niet genoeg van. De Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen zijn bijzonder blij dat we in Nederland zo lekker duurzaam doen door ons gft-afval te scheiden.

Houd-het-Schoon-dag
15 september
In 2014 alweer de derde editie van deze verstandelijke, milieubewuste schoonmaakdag. Zwerfafval kan deze dag zijn lol op, want er wordt op deze dag zoveel mogelijk van verzameld.

Internationale Dag van de Kunstmest
13 oktober
Van sommige uitvindingen is meteen duidelijk dat ze de wereld veranderen. De gloeilamp, de stoommachine, het internet... Maar de mensheid heeft dingen uitgevonden die erg belangrijk zijn maar altijd in de schaduw blijven.

6
september

6 sep

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.