21 november

Wereld-hallo-dag

21 november - vandaag elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld-hallo-dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We zullen het eerlijk toegeven. Wij hebben 44 edities van Wereld Hallo Dag volledig aan ons voorbij laten gaan. Pas in 2017 kwamen we erachter dat deze Dag al voor de 45e keer werd gehouden! Door het conflict tussen Egypte en Israël wat plaatsvond in 1973 vonden veel mensen dat we ons wat meer solidair op zouden moeten stellen.

En dat doen we op 21 november. In meer dan 180 landen (praktisch overal dus, misschien niet op Kiribati ofzo) begroeten we elkaar vriendelijk met een hallotje. Het doel is om minimaal 10 mensen te begroeten. De Dag is dan ook een betoog voor meer persoonlijk contact om op die manier de wereldvrede te waarborgen. Wat een mooi klein gebaar om een groot onderwerp te vereren.

Uiteraard doen wij hier aan mee: Hallo, beste lezers van FijneDagVan!

Verwante Dagen

Dag van het Decolleté
7 november
Een decolleté is als de zon: je moet er nooit te lang naar kijken, het biedt eindeloze energie en we zijn heel erg blij dat het bestaat. Dat vinden ze in België ook.

Internationale Suit-Up Dag
13 oktober
Natuurlijk geldt hier op de FijneDagVan-redactie een strenge dress-code. Iedereen moet in driedelig maatpak op de werkvloer verschijnen. En zeker op 13 oktober!

Nationale Stoepkrijtdag
5 april
Als zelfs stoepkrijt al verboden wordt, weet je dat de vertrutting compleet is. Dat is echter wat er vorige week in Den Haag gebeurde. Reden voor radio-DJ en zijn 'Bond Tegen Vertrutting' om 5 april uit te roepen tot Nationale Stoepkrijtdag!

21
november

21 nov

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.