21 november

Wereld-hallo-dag

21 november - over 179 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld-hallo-dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We zullen het eerlijk toegeven. Wij hebben 44 edities van Wereld Hallo Dag volledig aan ons voorbij laten gaan. Pas in 2017 kwamen we erachter dat deze Dag al voor de 45e keer werd gehouden! Door het conflict tussen Egypte en Israël wat plaatsvond in 1973 vonden veel mensen dat we ons wat meer solidair op zouden moeten stellen.

En dat doen we op 21 november. In meer dan 180 landen (praktisch overal dus, misschien niet op Kiribati ofzo) begroeten we elkaar vriendelijk met een hallotje. Het doel is om minimaal 10 mensen te begroeten. De Dag is dan ook een betoog voor meer persoonlijk contact om op die manier de wereldvrede te waarborgen. Wat een mooi klein gebaar om een groot onderwerp te vereren.

Uiteraard doen wij hier aan mee: Hallo, beste lezers van FijneDagVan!

Verwante Dagen

Internationale Praat Als Een Piraatdag
19 september
Arrr an' avast! Ieder jaar op 19 september is het Praat Als Een Piraatdag! Deze niet al te serieuze Dag komt - uiteraard - uit Amerika. De Dag is opgericht omdat het praten als een piraat gewoon heel vermakelijk is.

INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG
28 juni
INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG KOMT VOORT UIT EEN INTERNETINITIATIEF VAN MENSEN DIE EENS LEKKER VAN ZICH AF WILDEN SCHREEUWEN. MEESTAL WORDT HET ALS IRRITANT ERVAREN, MAAR EIGENLIJK IS CAPSLOCK NATUURLIJK DE CRUISE CONTROL VOOR 'COOL'.

Dag van het Decolleté
7 november
Een decolleté is als de zon: je moet er nooit te lang naar kijken, het biedt eindeloze energie en we zijn heel erg blij dat het bestaat. Dat vinden ze in België ook.

Deze site gebruikt Cookies.