15 november

Dag van de Nederlandse Voornaam

LET OP: deze Dag is in 2017 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2017 versie van deze Dag.
aandacht15 november 2017 - 2326 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 augustus 11:26

Dag van de Nederlandse Voornaam

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Boaz, Raff of Fynn zijn weliswaar heel hippe, nieuwe namen voor kinderen, maar ze zijn niet écht erg Hollands. Wat is er mis met Daan? En waar zijn de Emma's en Teuns gebleven? Op de Dag van de Nederlandse Voornaam vragen we aandacht voor het feit dat de 'echte Nederlandse naam' verdwijnt, in de hoop dat er in de toekomst nog een flink aantal Keessen, Jannen of Maartjes worden geboren.

De Dag van de Nederlandse Voornaam is opgericht door Noortje de Vries, mogelijk de persoon met de oerhollandste voornaam die we ooit gehoord hebben. Noortje wil met de Dag 'een belangrijk stukje van de Nederlandse cultuur behouden'.

De Dag begon op Facebook, en is inmiddels opgepakt door veel Nederlandse media zoals radiostations en kranten. Meer informatie vindt u dan ook door even te Googelen, of door op het sociale netwerk te kijken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Voornaam!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Wereld Filosofiedag
21 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Internationale Dag van de Creativiteit
21 april
De Verenigde Naties hebben $datum uitgeroepen tot Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. Op die Dag staat de organisatie stil bij het belang van creativiteit voor de mens.

15
november

15 nov

Deze site gebruikt Cookies.