15 november

Dag van de Nederlandse Voornaam

15 november - over 173 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Boaz, Raff of Fynn zijn weliswaar heel hippe, nieuwe namen voor kinderen, maar ze zijn niet écht erg Hollands. Wat is er mis met Daan? En waar zijn de Emma's en Teuns gebleven? Op de Dag van de Nederlandse Voornaam vragen we aandacht voor het feit dat de 'echte Nederlandse naam' verdwijnt, in de hoop dat er in de toekomst nog een flink aantal Keessen, Jannen of Maartjes worden geboren.

De Dag van de Nederlandse Voornaam is opgericht door Noortje de Vries, mogelijk de persoon met de oerhollandste voornaam die we ooit gehoord hebben. Noortje wil met de Dag 'een belangrijk stukje van de Nederlandse cultuur behouden'.

De Dag begon op Facebook, en is inmiddels opgepakt door veel Nederlandse media zoals radiostations en kranten. Meer informatie vindt u dan ook door even te Googelen, of door op het sociale netwerk te kijken.

Verwante Dagen

Dag van de Aanvoegende Wijs
1 september
Het moge duidelijk zijn, 1 september is de Dag van de Aanvoegende Wijs. Opdat u het kunne leren: deze Dag is opgericht door het Genootschap Onze Taal, de literaire wijzen die den Nederlandsche taal het meest machtig zijn.

Dag Van De Nederlandse Film Tot 2005
25 januari
De Dag Van De Nederlandse Film is een Dag voor scholieren, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF), om hen meer te leren over de Nederlandse filmindustrie.

Dag van de Literatuur
9 maart
Dit tweejaarlijkse evenement wordt in maart voor de veertiende maal georganiseerd door Passionate Bulkboek in De Doelen in Rotterdam. Op deze Dag worden ruim 5000 middelbareschoolleerlingen in contact gebracht met literatuur, waardoor bewezen wordt dat literatuur heus niet saai hoeft te zijn!

Deze site gebruikt Cookies.