15 november

Dag van de Nederlandse Voornaam

15 november - over 270 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Boaz, Raff of Fynn zijn weliswaar heel hippe, nieuwe namen voor kinderen, maar ze zijn niet écht erg Hollands. Wat is er mis met Daan? En waar zijn de Emma's en Teuns gebleven? Op de Dag van de Nederlandse Voornaam vragen we aandacht voor het feit dat de 'echte Nederlandse naam' verdwijnt, in de hoop dat er in de toekomst nog een flink aantal Keessen, Jannen of Maartjes worden geboren.

De Dag van de Nederlandse Voornaam is opgericht door Noortje de Vries, mogelijk de persoon met de oerhollandste voornaam die we ooit gehoord hebben. Noortje wil met de Dag 'een belangrijk stukje van de Nederlandse cultuur behouden'.

De Dag begon op Facebook, en is inmiddels opgepakt door veel Nederlandse media zoals radiostations en kranten. Meer informatie vindt u dan ook door even te Googelen, of door op het sociale netwerk te kijken.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". U kunt ze nu nog halen in uw plaatselijk bibliotheek - maar ben snel, want kabinet Rutte bezuinigt die binnenkort volledig kapot.

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Halloween
31 oktober
Halloween betekent de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dus op 31 oktober gevierd. Met name in de Verenigde Staten en Engeland, maar langzamerhand is de Dag zich aan het verspreiden.

15
november

15 nov

Deze site gebruikt Cookies.