30 oktober

Dag van de Stad

30 oktober - over 128 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Stad

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Eerder deze week vond de Internationale Dag van de Stad plaats, een Dag die door de Verenigde Naties werd opgericht om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen van urbanisatie. Op 31 oktober doen we die Dag op nationaal niveau nog eens dunnetjes over. Het is dan in Nederland de Dag van de Stad.

De Nederlandse Dag van de Stad is een evenement waarop 'iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio's' bij elkaar kan komen. Dat gebeurt tijdens een congres in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De Dag van de Stad wordt opgericht door een hele rits aan organisaties en ministeries, en is bedoeld om 'te inspireren, te informeren en te agenderen'. In de praktijk betekent dat, naast een hoop ambtelijk jargon, dat er wordt gesproken over hoe zaken als economie, onderwijs en duurzaamheid in stedelijke gebieden beter kunnen worden door samenwerking.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van één van de organisatoren, G32.

Verwante Dagen

Wereld Vrijheidsdag
9 november
Wereld Vrijheidsdag, of de Dag van de Vrijheid, wordt ieder jaar op 9 november gevierd. Weet u nog wat er toen voor historische dag in de geschiedenis was?

Internationale Dag tegen Kinderarbeid
12 juni
Nee, we hebben het hier niet over "even de vaatwasser uitruimen", of "maak je kamer schoon!". En ook niet over die krantenwijk die je op zaterdag loopt.

Dag van de Wilsverklaring
3 september
U denkt er misschien niet zoveel over na, maar het is belangrijk om uw zaken goed te regelen na uw overlijden. Dat kan met een wilsverklaring, waar u al uw eisen en wensen over uw uitvaart en nalatenschap kunt opdragen aan uw nabestaanden.

Deze site gebruikt Cookies.