30 oktober

Dag van de Stad

30 oktober - 47 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Stad

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Eerder deze week vond de Internationale Dag van de Stad plaats, een Dag die door de Verenigde Naties werd opgericht om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen van urbanisatie. Op 31 oktober doen we die Dag op nationaal niveau nog eens dunnetjes over. Het is dan in Nederland de Dag van de Stad.

De Nederlandse Dag van de Stad is een evenement waarop 'iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio's' bij elkaar kan komen. Dat gebeurt tijdens een congres in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De Dag van de Stad wordt opgericht door een hele rits aan organisaties en ministeries, en is bedoeld om 'te inspireren, te informeren en te agenderen'. In de praktijk betekent dat, naast een hoop ambtelijk jargon, dat er wordt gesproken over hoe zaken als economie, onderwijs en duurzaamheid in stedelijke gebieden beter kunnen worden door samenwerking.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van één van de organisatoren, G32.

Verwante Dagen

Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen
25 november
Onze vrouwen, daar moeten we lief voor zijn. Hebben we van onze moeders geleerd. En alle broodjes- en keukengrappen ten spijt hebben we natuurlijk ook veel respect voor vrouwen.

Internationale Dag van de Vertaler
30 september
Zonder vertalers hadden we op deze wereld best een probleem gehad. Er zijn immers een goede 6,500 talen op de wereld, die we uiteraard maar moeilijk allemaal kunnen begrijpen.

Internationale Dag van de Inheemse Volkeren
9 augustus
Een inheems volk klinkt als iets van ver weg. Afrika of zo. Zuid-Amerika. Overal behalve hier. Een inheems volk is een groep mensen die al generaties lang in hetzelfde gebied woont.

30
oktober

30 okt

Deze site gebruikt Cookies.