25 oktober

Dag van de Vlaai

25 oktober - 52 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Vlaai

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is feest in het zuiden. Want het is Dag van de Vlaai. Overkomend uit Maastricht waar er een heuse vlaaiproefroute (helaas al volgeboekt) is opgezet om deze heugelijke dag te vieren met Vlaai. Ons motto koop een taart en vier het is vandaag dan ook extra van toepassing. 25 oktober: een ode aan de vlaai!

Hier op de redactie hebben wij wel iets met vlaai. Als rasechte Limburgers weten wij wel van kroemele-, rieste- en proemevlaai. En dan is het ook nog de bedoeling dat je het niet bij 1 stuk laat zitten natuurlijk, zo op de hand. Dus op naar de bakker en koop d'r enne. En vergeet em natuurlijk niet te delen. Dat doen we hier natuurlijk ook. Smakelijk!

Verwante Dagen

Dag van de Slager
11 mei
Door al dat gezeik in de vleesindustrie zijn we de supermarkt helemaal zat. Kost dan wel niks, maar dan heb je ook niks. Nee, echt vlees halen we niet meer bij de grootgrutter.

Dag van de Diëtist
19 september
Ieder jaar op 19 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten.

Wereldmalbecdag
17 april
Een Dag, Een viering, een wereldwijde superster. Ja, we hebben het over de Argentijnse Malbecdruif. Verschillende websites en blogs begonnen over deze Dag.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.