25 oktober

Dag van de Vlaai

25 oktober - over 122 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Vlaai

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is feest in het zuiden. Want het is Dag van de Vlaai. Overkomend uit Maastricht waar er een heuse vlaaiproefroute (helaas al volgeboekt) is opgezet om deze heugelijke dag te vieren met Vlaai. Ons motto koop een taart en vier het is vandaag dan ook extra van toepassing. 25 oktober: een ode aan de vlaai!

Hier op de redactie hebben wij wel iets met vlaai. Als rasechte Limburgers weten wij wel van kroemele-, rieste- en proemevlaai. En dan is het ook nog de bedoeling dat je het niet bij 1 stuk laat zitten natuurlijk, zo op de hand. Dus op naar de bakker en koop d'r enne. En vergeet em natuurlijk niet te delen. Dat doen we hier natuurlijk ook. Smakelijk!

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fairtrade
14 mei
Vroeger hadden we alleen Max Havelaar. Dat was retedure koffie of chocolade, maar wel helemaal duurzaam geproduceerd. Toen was dat nog een heel hip merk waarmee je kon laten zien dat je echt wel veel gaf om de minderbedeelden van de wereld.

Nationale Pannenkoekendag
27 maart
Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten!

Dag van de Aardbei
21 april
De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger, want de hele gure winter kijken wij uit naar de derde dinsdag in april.

Deze site gebruikt Cookies.