10 oktober

Dag van de Eigen Zaak

10 oktober - over 107 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Eigen Zaak

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een eigen zaak hebben is kei- en keihard werken. Tegenover de vrijheid, de belastingvoordelen en de trots staat een onzeker bestaan, een angst dat je aan het eind van de maand niet genoeg geld hebt verdiend om de hypotheek te betalen, en administratieve ruzies met klanten die niet betalen. Ondernemers zijn echter het hart van het midden- en kleinbedrijf en verdienen best een extra schouderklopje, en dat krijgen ze op 10 oktober. Het is dan namelijk de Dag van de Eigen Zaak.

De Dag van de Eigen Zaak is in het leven geroepen door de Makro, de grootgruttersgroothandel waar ondernemers terecht kunnen voor grootverpakkingen met flinke btw-aftrek. Tijdens de Dag zijn er door het hele land activiteiten te volgen voor ondernemers, en worden er bijvoorbeeld wedstrijden uitgeschreven voor ondernemers. Ook geven sommige ondernemers elkaar kortingen op klussen of materialen.

Eigenlijk is er te veel te doen om hier op te schrijven. U kunt beter kijken op de website die Makro in elkaar heeft gezet om te zien wat er door het land heen te doen is.

Verwante Dagen

Dag van de Betontechnologie
30 maart
Beton wordt vaak met een negatieve ondertoon genoemd. Als je in een betonnen blokkendoos woont, heb je niet echt een mooi huis. En het buurtvoetbalveldje mag dan nog zo fijn zijn voor de kinderen, 'een betonnen plaat in je wijk' is geen planologisch hoogstandje.

Dag van de Accountmanager
12 januari
Het zijn hippe, gladde jongens die koelkasten aan eskimo's kunnen verkopen, en de financiële ruggengraat van iedere organisatie: De accountmanagers. Een veredelde term voor 'sales', of 'iemand die de schakel tussen een bedrijf en de klant' vormt.

Dag van het Werkplezier
8 juni
Zeg eens eerlijk, springt u iedere maandag weer vol goede moed uit bed, met veel zin om naar uw werk te gaan? Mag u uw collega's eigenlijk wel, of ontneemt die vervelende baas met een calimerocomplex u de motivatie voor uw arbeid?

Deze site gebruikt Cookies.