30 juli

Internationale Dag tegen Mensenhandel

30 juli - over 102 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Niet te verwarren met de Europese Dag tegen Mensenhandel is hier op 30 juli ieder jaar de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze is opgericht door de Verenigde Naties. "Mensen hebben geen prijskaartje, en zijn dus ook niet verhandelbaar", zegt die organisatie. Dat mag misschien vanzelfsprekend klinken, maar mensenhandel komt helaas nog steeds veel voor op de wereld. Kinderarbeid, prostitutie en gedwongen huishoudwerk; in 21 miljoen gevallen loopt het op deze aardbol uit de hand. Vooral vrouwen en kinderen zijn slachtoffer van mensenhandel.

In 2010, 2013 en 2015 heeft de UN allerlei declaraties en akkoorden aangenomen tegen mensenhandel. Ook deze Dag is hier uit voort gekomen. Dit jaar staat speciaal in het teken van kinderen en jongeren, die bijna een derde uit maken van dit globale probleem.

Meer informatie is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Mensenhandel!




Verwante Dagen

Wereld Denkdag
22 februari
Als we heel eerlijk moeten zijn hebben we geen flauw idee waar Wereld Denkdag (World Thinking Day) over gaat... De organisatie ligt volledig in handen van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking
25 juli
In Nederland-waterland redden we ons wel. Als je hier in een meer of rivier valt schoolzwem je je meestal gewoon naar de oever, en recreatief zwemmen is 's zomers een van onze favoriete bezigheden.

Internationale Holocaustherdenkingsdag
27 januari
Op 27 januari ieder jaar vieren we de bevrijding van het grote concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen in 1945. We vieren sindsdien de bevrijding, maar herdenken ook alle miljoenen slachtoffers van de genocides van de holocaust in de Tweede Wereldoorlog.

Deze site gebruikt Cookies.