6 augustus

Dag van het Paard (Terschelling)

LET OP: deze Dag is in 2017 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2017 versie van deze Dag.
aandacht6 augustus 2017 - 2448 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:23


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 6 augustus plaats op het derde TV-tas-wad Terschelling.

De Dag van het Paard wordt daar georganiseerd door de Terschellinger Ruiters. De Dag staat in het teken van het paard, en er zijn activiteiten en spelletjes te volgen, springdemonstraties te bekijken, en er is een kinderboerderij opgezet.

Haal de Dag niet in de war met de Dag van het Paard die in oktober in België plaatsvindt, of de Dag van het Aangespannen Paard, de Dag van het Oudere Paard, de Dag van het Werkpaard of de Dag van het Trekpaard. Dat zijn allemaal verschillende Dagen. Ja, zelfs wij vinden het ingewikkeld...

Informatie over de Dag van het Paard op Terschelling is te vinden op www.terschelling.org.

Wens iemand een Fijne Dag van het Paard (Terschelling)!




Verwante Dagen

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten
17 mei
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.

Internationale Dag van de Vismigratie
25 mei
De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen.

6
augustus

6 aug

Eerdere edities:
In 2017: 6 augustus
Deze site gebruikt Cookies.