13 juni

Internationale Dag van het Albinisme

13 juni - over 56 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Albinisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Albinisme is geen prettige gesteldheid. De 'ziekte' waarbij een persoon geen pigment in zijn huid heeft zorgt niet alleen voor een spierwit lichaam dat slecht tegen de zon kan en weinig weerstand heeft, maar ook veel veel discriminatie wereldwijd. Zeker in landen waar inwoners al een donkerdere huidskleur hebben (zoals in Afrika) wordt albinisme nog steeds gezien als iets onwaardigs, en in het ergste geval als iets slechts dat moet worden uitgeroeid... Om aandacht te vragen voor die discriminatie heeft de Verenigde Naties 13 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van het Albinisme.

Wereld Albinismedag bestaat sinds 2013. Tijdens de Dag moeten VN-lidstaten zich hard maken om aanvallen op albino's af te zweren en om te kijken naar preventieve maatregelen voor hun bescherming. Daarnaast grijpen mensenrechtenorganisaties de Dag aan voor aandacht voor het onderwerp.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Albinisme!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
25 mei
Op 25 mei 1979 verdween de 6-jarige Etan Patz, een New Yorkse jongen. De verdwijning ontketende een gigantisch mediacircus om de jongen terug te vinden.

Internationale Dag van de Boerenstrijd
17 april
De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.

Internationale Dag tegen Genocide
9 december
In het engels ook wel: "International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime", een hele mond vol weer.

Deze site gebruikt Cookies.