20 mei

Dag van de Duurzame Noordzeevis

LET OP: deze Dag is in 2017 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2017 versie van deze Dag.
aandacht20 mei 2017 - 2505 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 24 mei 10:00

Dag van de Duurzame Noordzeevis

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

We vissen de wereldzeeën in rap tempo leeg, en dat zorgt voor grote problemen. Economisch, ecologisch, veel mensen lijden onder onze enorme visconsumptie. Duurzaamheid helpt een beetje, en tijdens de Dag van de Duurzame Noordzeevis kijken Nederlandse kotters naar hoe zij hun werk op een milieu- en natuurvriendelijke manier kunnen doen.

De Dag van de Duurzame Noordzeevis vindt plaats in IJmuiden, waar in de Vishallen een evenement wordt gehouden waarin verschillende vissers nadenken over hoe zij hun werk beter kunnen doen. Maar de Dag is niet alleen bedoeld voor deze beroepsgroep; iedereen kan meedoen met een workshop visfileren, kijken naar een visrokerij, of een tochtje maken op een vissersboot.

Het programma vindt u op deze flyer.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duurzame Noordzeevis!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de Geleidehond
24 april
Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Geleidehond. U weet wel, die trouwe en slimme viervoeters die blinden en slechtzienden van hot naar her weten te brengen zonder dat zij tegen paaltjes en bankjes op knallen.

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

20
mei

20 mei

Eerdere edities:
In 2017: 20 mei
Deze site gebruikt Cookies.