6 mei

Dag van de Garnaal

LET OP: deze Dag is in 2017 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2017 versie van deze Dag.
aandacht6 mei 2017 - 2545 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 januari 10:48

Dag van de Garnaal

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Garnaal heeft een turbulente geschiedenis. Het feest rondom het eetbare schaaldier zou een groot jaarlijks evenement moeten zijn in Lauwersoog, maar de afgelopen jaren liep de organisatie van het feest tegen flink wat obstakels aan. Na een succesvolle Dag in 2012 ontstond er tijdens de voorbereidingen in 2013 'een ernstige bestuurscrisis', waardoor de ruziënde organisatoren zich genoodzaakt zagen de Dag af te lasten. In 2014 zou de Dag doorgaan, maar toen vond er een grote brand plaats in vishandel Sterkenburg in het Noord-Nederlandse plaatsje. In 2016 kampte het evenement weer met geldgebrek. Maar nu, in 2017, gaat het evenement gelukkig weer gewoon door. Dat gebeurt op 6 mei.

De Dag van de Garnaal is een feestlijk evenement in Lauwersoog, een klein vissersdorp in Groningen. Daar vinden 6 mei van 10.00 tot 17.00 evenementen plaats die iets te maken hebben met garnalenvissen. Natuurlijk zijn de zeedieren er te eten, maar er vinden ook demonstraties plaats van oude ambachten, en er zijn andere "nautische activiteiten" te volgen. Wie interesse heeft en zin heeft om naar Groningen af te reizen, kan kijken op www.DagVanDeGarnaal.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Garnaal!




Verwante Dagen

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan - soms zelfs vrij letterlijk.

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

Internationale Dag van de Schildpad
23 mei
De nobele schildpad. Edel dier, doorgaans gevonden in natte gebieden. Het zijn de oudste dieren ter wereld, maar misschien wel niet zo lang meer. Schildpadden zijn namelijk een bedreigde diersoort, en dat moeten we natuurlijk niet willen.

6
mei

6 mei

Eerdere edities:
In 2017: 6 mei
Deze site gebruikt Cookies.