16 november

Wereld Filosofiedag

16 november - 309 dagen geleden elke
In 2019 op 21 november
Aangepast op 1 januari 00:00

Wereld Filosofiedag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'. Filosofie is de eeuwenoude kunst van het nadenken, en dat is toch wat ons onderscheid van de apen, dus nobel.

Op Wereld Filosofiedag mogen dus alle groten (en minder groten) der aarde bij elkaar komen om te brainstormen over de zin van het bestaan, het bewijs dat er een God is en of er nou echt leven op die puntjes in de hemel kan zijn. Plus, zegt UNESCO, filosofie helpt het stimuleren van alles wat een maatschappij nodig heeft; democratie, vrijheid, welvaart en geluk.


Verwante Dagen

Dag van de Cultuureducatie
13 maart
Deze Dag is bedoeld voor mensen die "werkzaam zijn in de cultuureducatie". Hierbij kunt u dus denken aan leraren of directies van scholen, culturele instellingen als muziekscholen, gemeenten en dergelijke.

Dag van de Educatieve Auteur
11 november
Niet iedereen is Tolkien of Rowling of Martin. Sommige schrijvers richten zich op de meer onderbelichte kant van het schrijven, en hoewel het nooit bestsellers zullen worden zijn educatieve schoolboeken van cruciaal belang voor de ontwikkeling van kinderen - waarschijnlijk méér dan LotR of Harry Potter.

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek. in veel (vooral dictatoriale) landen is het niet mogelijk voor muzikanten om zich volledig te uiten met hun muziekvorm.

16
november

16 nov

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Dag van de Huismeester
Dag van de Huismeester
25 september
Dag van de Thuiszorg
Dag van de Thuiszorg
25 september
Deze site gebruikt Cookies.