16 november

Wereld Filosofiedag

16 november - 220 dagen geleden elke
In 2019 op 21 november
Aangepast op 1 januari 00:00

Wereld Filosofiedag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'. Filosofie is de eeuwenoude kunst van het nadenken, en dat is toch wat ons onderscheid van de apen, dus nobel.

Op Wereld Filosofiedag mogen dus alle groten (en minder groten) der aarde bij elkaar komen om te brainstormen over de zin van het bestaan, het bewijs dat er een God is en of er nou echt leven op die puntjes in de hemel kan zijn. Plus, zegt UNESCO, filosofie helpt het stimuleren van alles wat een maatschappij nodig heeft; democratie, vrijheid, welvaart en geluk.


Verwante Dagen

Dag van de Herontdekte Klassieker
15 januari
De Dag van de Herondekte Klassieker vindt 15 januari plaats in boekhandel Van Piere in Eindhoven. Daar kun u om 14.00 terecht om weer herenigd te worden met klassieke boeken waar u vroeger zo van hield.

Dag van de Romantische Muziek
24 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Dag van de Digitale Radio
7 juni
Radio, dat luistert niemand meer. Een ouderwets medium dat alleen nog in de auto soms interessant is - althans, dat is het beeld waar we vanaf moeten. Tijdens de Dag van de Digitale Radio wordt er bijvoorbeeld stilgestaan bij hoe mooi en belangrijk de radio kan zijn, en hoe de digitale wereld daar een rol in kan spelen.

Deze site gebruikt Cookies.