7 december

Nationale Dag van de Vrijwilliger

7 december - 349 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 7 december 11:14

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar, op 7 december, vindt de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag staat in het teken van de vrijwilliger. Een uitgelezen kans voor vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dat kan met een cadeautje, een feest, een uitstapje, of een kaartje met een compliment.

De Dag is ingesteld om aandacht te vragen voor al die vrijwilligers, mantelzorgers en andere actieve burgers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen of goede doelen. Gemeenten en andere instellingen organiseren vaak op deze dag huldigingen of andere activiteiten om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Verwante Dagen

Dag van de Kinderwens
17 mei
De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen.

Internationale Dag van de Roodharigen
1 september
In 1972 werd het al door Arne Jansen gezongen: "Meisjes met rode haren, die kunnen kussen, dat is niet mis". Nu weten wij daar persoonlijk niets van, maar de oprichters van Internationale Roodharigendag hebben zo'n zwak voor hen met rood haar, dat zij er een hele Dag voor in het leven geroepen!

7
december

7 dec

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.