10 december

Internationale Dag van het Koor

10 december - 346 dagen geleden elke
In 2019 op 8 december
Aangepast op 4 december 09:18

Internationale Dag van het Koor

Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wees eens eerlijk; wat is er nou mooier dan koormuziek? Weinig, toch? Op de tweede zondag van december wordt al 20 jaar lang de Internationale Dag van het Koor gehouden, maar dat is niet alleen maar vanwege de schoonheid van meerdere stemmen die in harmonie prachtige liederen zingen. Wereld Koordag is ook bedoeld om solidariteit en vrede te promoten, en om te kijken hoe koormuziek daarin past.

Er is ook ieder jaar een thema, en dat is in 2017 'Integratie'. Alle informatie daarover kunt u ook online vinden.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken.

Internationale Muziekdag
1 oktober
De Internationale Muziek-Raad heeft de Internationale Dag van de Muziek uitgeroepen. De eer van deze uitroep komt op naam van Lord Yehudi Menuhin (president van de Raad) en dateert al uit 1975, naar aanleiding van een aangenomen resolutie in 1973 van UNESCO.

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek. in veel (vooral dictatoriale) landen is het niet mogelijk voor muzikanten om zich volledig te uiten met hun muziekvorm.

10
december

10 dec

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.