21 september

Dag van de Leid(st)er

21 september - 150 dagen geleden elke
In 2019 op 19 september
Aangepast op 21 september 08:19

Dag van de Leid(st)er

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder. Deze Dag vindt iedere derde donderdag in september plaats om het werk van de kinderleid(st)er te promoten en hen te complimenteren met hun werk.

In totaal zijn er bijna 5000 kinderdagverblijven. Deze hebben allemaal leid(st)ers die vandaag in het zonnetje mogen worden gezet. Het werk van een leid(st)er gaat namelijk niet altijd over rozen: met elke dag tientallen kinderen op je nek is het werk best zwaar te noemen. Vandaag dus de dag om eens uw waardering te laten blijken voor deze hardwerkende mensen.

Een officiële website is er niet, maar een goed begin is een website zoals deze.

Verwante Dagen

Dag van het Onderwijsbestuur
8 juni
De scholen hebben het soms maar moeilijk. Bezuinigingen, iedereen haat leraren, de problemen zijn talrijk in het hoger onderwijs. Maar niet in de minste plaats is het de bureaucratische betonnen muur van bestuurslagen die innovatie op de hoge scholen vaak tegenhoudt.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

Dag van het DKO
20 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academisch DKO. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

21
september

21 sep

Deze site gebruikt Cookies.