Jaar van de Peulvrucht


2016
Aangepast op 1 januari 00:00

2016 is het Jaar van de Peulvrucht. Dat betekent dat de komende 366 dagen van 2016 in het teken staan van dit stuk groente, dat wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding is. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is. Het is er dan ook een groot deel van het dieet, zeker ook omdat het hartstikke gezond is.


Tijdens het Jaar van de Peulvrucht staan we stil bij hoe belangrijk de peul wel niet is, maar ook wat we gezamenlijk kunnen doen om te zorgen voor een betere en geslaagde oogst in andere landen.

Het Jaar is uitgeroepen door het Voedsel- en Agricultureel Bureau van de VN, en de 'internationale peulvruchten-organisatie', CICLS IPTIC. Volgens de VN zat er bijna twee jaar voorbereiding aan het Jaar...

Tijdens het Jaar is het de bedoeling om wereldburgers meer te leren over de peul, en hoe belangrijk een goede oogst daarvan is. Dat betekent dat u het hele jaar allerlei voorlichting kunt krijgen, maar ook dat supermarkten of boeren zelfbedachte peulrecepten aandragen waar u dan 's avonds tijdens het avondeten van kunt genieten.

U kunt natuurlijk zelf meedoen aan het Jaar, bijvoorbeeld door u eens te verdiepen in welke soorten peulen er allemaal te koop zijn er daar zelf eens mee te kokkerellen. Wie weet, misschien vindt u nog eens een lekker nieuw gerecht!

En als u daar geen interesse in heeft, kun u altijd nog kijken op deze officiële website voor meer informatie.



Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.