7 april

Wereld Gezondheidsdag

7 april - over 9 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Gezondheidsdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Op Wereld Gezondheidsdag doen ruim 1300 steden van over de hele wereld mee met het verbeteren van globale gezondheidszorg en het uitbannen van gezondheidsrisico's voor de massa. Het thema van dit jaar is 'depressie'. Dat behoeft natuurlijk weinig uitleg. Het gaat over hoe depressie een echte ziekte is, en meer dan alleen wat neerslachtige gevoelens.

Informatie over de Wereld Gezondheidsdag zelf is te vinden op de website van de WHO. Wilt u meer weten over voorgaande Wereld Gezondheidsdagen, dan kijkt u hier.

Wens iemand een Fijne Wereld Gezondheidsdag!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Immunologie
29 april
Immunologie is de leer van, wel, immuniteit tegen ziektes. Een normaal gesproken ingewikkeld en abstract onderwerp, maar in 2021 is er natuurlijk één onderwerp waardoor de ogen van de wereld gericht zijn op precies dit.

Dag van het Tandvlees
12 mei
[PARTNER*] Op 12 mei is het weer zover: de Dag van het Tandvlees! Hiervoor heeft de NVvP de campagne 'Roze en Krachtig is Prachtig' gelanceerd. Een online campagne waarmee we vanuit de NVvP, in samenwerking met Oral-B, aandacht vragen voor gezond tandvlees.

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

Deze site gebruikt Cookies.