24 januari

Dag van de Pindakaas

24 januari - 107 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Pindakaas

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden. Kijk maar eens naar de groei van De Pindakaaswinkel, dat sinds 2017 ieder jaar de Dag van de Pindakaas organiseert.

De Dag van de Pindakaas vindt ieder jaar op 24 januari plaats. En hoewel de Dag is opgericht door een partij die er bij uitstek veel baat bij heeft, kunnen we niet anders dan concluderen dat pindakaas toch echt een eigen Dag verdient. Want pindakaas is gezond, gevarieerd, lekker om los te eten óf met ander beleg zoals hagelslag of een laagje sambal, en er zijn zo veel verschillende soorten dat er voor ieder wel wat wils is. Wat we tijdens de Dag doen mag dan ook duidelijk zijn: haal een kilopot Calvé in huis en smeren maar!

Tijdens de Dag wordt er door supermarkten soms gestunt met pindakaasprijzen, maar u kunt in de media ook vaak tips lezen over het bereiden van pindakaasgerechten. Uiteraard besteedt De Pindakaaswinkel ook aandacht aan het fenomeen, maar u kunt zelf ook meedoen door bijvoorbeeld zelf eens te proberen pindakaas te maken.

Meer informatie over de Dag is te vinden op de website van De Pindakaaswinkel.

Wilt u vaker een Dag als de Dag van de Pindakaas ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Pindakaas!




Verwante Dagen

Internationale Sushi Dag
18 juni
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.

Internationale Dag van de Kokosnoot
2 september
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.

Internationale Dag van het Ei
11 oktober
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.

24
januari

24 jan

Deze site gebruikt Cookies.