Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel. Vraag niet waar een frikandel nou precies van gemaakt is - dan gaat er toch een stukje magie verloren.
Wat we tijdens deze Dag kunnen doen, is natuurlijk niet heel moeilijk te raden. Gooi een paar Mora's het frituurvet in, of ga de stad in en trek bij de Smullers zo'n ding uit de muur. Of nog beter, ga de kroeg in en loop om 03.00 's nachts starnakel dronken de lokale snackbar in. Dat is immers het moment dat de frikandel écht de allerbeste smaak ooit hebt.
Snackbars en supermarkten gebruiken deze Dag vaak ook om te stunten met acties. Zo kunt u met wat geluk en goed zoekwerk een doos frikandellen voor de helft van de prijs in huis halen.
Informatie kunt u onder andere vinden op, waar anders, vlees.nl. Of ga naar websites als Snacknieuws. Er is niet één organisator van de Dag, de Dag van de Frikandel lijkt vooral te bestaan bij de gratie van deelnemers. Vinden wij helemaal prima. Smakelijk!
Wilt u vaker een Dag als de Dag van de Frikandel ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.