20 januari

Nationale Tulpendag

20 januari - 69 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 19:07

Nationale Tulpendag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's-Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. In januari begint het tulpenseizoen, en daarvan is de Nationale Tulpendag de aftrap. Dit jaar vindt die Dag plaats op 20 januari.

Tijdens die Dag zijn er allerlei evenementen te bezoeken rondom de bloem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een evenement op de Dam in Amsterdam, waar iedereen een bosje tulpen mag plukken. Maar laat u dat er niet van weerhouden even langs de bloemenboer te gaan!

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Nationale Tulpendag!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.

20
januari

20 jan

Eerdere edities:
In 2023: 21 januari
In 2022: 15 januari
In 2021: 15 januari
Deze site gebruikt Cookies.