17 oktober

Dag van de Verzorgende

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht17 oktober 2018 - 2018 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 april 09:39


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Er zijn veel Dagen die zich richten op ziektes, maar hoe zit het met de verzorging van een zieke? De mensen die achter de schermen tomeloos werken aan het verzorgen van iemand die zich niet goed voelt zijn vaak de ruggengraat van de medische industrie, of het nou vrijwillig is of 'echt' werk. Op 17 oktober zetten we die mensen in het zonnetje, tijdens de Dag van de Verzorgende.

De Dag van de Verzorgende vindt alleen plaats in België, maar dat moet natuurlijk geen belemmering zijn om zelf iemand te bedanken waarvan u weet dat hij of zij zelf in de verzorging zit.

Wens iemand een Fijne Dag van de Verzorgende!




Verwante Dagen

Dag van de Misofonie
7 november
Niemand houdt ervan als er iemand in de bioscoop met een zak chips loopt te kraken. En smakken is voor de meeste mensen een vervelend geluid. Maar wat nu als je zó slecht tegen zulke omgevingsgeluiden kunt dat het je leven beïnvloedt?

Internationale Dag van de Stem
16 april
Niet geheel verrassend, op de Internationale Dag van de Stem - of World Voice Day - wordt door otolaryngologisten (keel-, neus- en oorartsen) en stem-specialisten stilgestaan bij de stem, toch wel de steunpilaar van hun beroep.

Internationale Dag van de Reanimatie
16 oktober
World Restart a Heart Day, dat we voor het gemak liefst vertalen als de Dag van de Reanimatie, is in 2018 door het Europees Parlement uitgeroepen, omdat iedereen reanimatie zou moeten leren.

17
oktober

17 okt

Eerdere edities:
In 2018: 17 oktober
In 2017: 16 oktober
In 2016: 19 oktober
Deze site gebruikt Cookies.