1 oktober

Dag van de Wilsverklaring

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
1 oktober 2022 - 571 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 september 16:21


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

U denkt er misschien niet zoveel over na, maar het is belangrijk om uw zaken goed te regelen na uw overlijden. Dat kan met een wilsverklaring, waar u al uw eisen en wensen over uw uitvaart en nalatenschap kunt opdragen aan uw nabestaanden. Lastige materie voor wie er niet mee bekend is, maar de Dag van de Wilsverklaring is er om u daarbij verder te helpen. Die vindt 1 oktober plaats.

De Dag van de Wilsverklaring is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, en is bedoeld om stervenden te helpen met het regelen van hun laatste zaken. Vaak omdat het fijner is dat persoonlijk te regelen, maar ook omdat u dat uw nabestaanden niet aan wil doen. De Dag bestaat uit bijeenkomsten in steden als Deventer en Sittard, waar u terecht komt om meer te leren over het regelen van een wilsverklaring. Het hele programma, en de locaties, zijn te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Wilsverklaring!




Verwante Dagen

Internationale Dag voor Kinderen die Slachtoffer zijn van Agressie
4 juni
Dat hele conflict tussen Israel en Palestina, daar trekken we geen partij in. Veel te controversieel. Feit blijft dat er tijdens aanvallen van Israels kant veel slachtoffers zijn gevallen, en "vanwege de agressieve aanvallen van Israel op Palestina en Libanon en de onschuldige kinderen die daarbij het slachtoffer werden", hebben de Verenigde Naties daar deze Dag voor opgericht.

Internationale Dag van het Geweldloos Verzet
2 oktober
Op 2 oktober viert de VN de Dag van het Geweldloos Verzet, op de geboortedag van Mahatma Gandhi. Gandhi was de leider van het geweldloze verzet in India waardoor de Engelsen het land verlieten.

Internationale Dag van het Gezin
15 mei
De Internationale Dag van het Gezin, ofwel Wereld Familiedag, is door de Verenigde Naties uitgeroepen op 15 mei. Op deze Dag staan we stil bij hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving.

1
oktober

1 okt

Eerdere edities:
In 2022: 1 oktober
In 2019: 5 oktober
In 2018: 6 oktober
Deze site gebruikt Cookies.